Destek Hattı: 0532 443 09 00

Caraskal Nedir

Caraskal Nedir

Caraskal, hareketli bir palanga sistemidir ve yük kaldırma esnasında güçten kazanç sağlayan bir basit makinedir. Tavan vinci olarak da adlandırılmaktadır. Yükün kaldırılması aşamasında işlemin yavaş olmasına (zamandan kayıp) neden olsa da maliyet harcamadan, elektrik enerjisi kullanmadan bir yükün yüksek bir noktaya taşınmasını kolaylaştırır.

Elektrikle çalışan caraskal modelleri de vardır. Daha hızlı işlem yapılmak istendiğinde enerji kullanımı ile yükün hızlıca kaldırılmasını sağlayan caraskal tipidir.

Model seçimi taşınması gereken yükün kilosuna göre belirlenmektedir. Genel olarak 20 ton – 250 ton aralığındaki yükleri taşımada tercih edilirler.


Caraskal ile Yük Nasıl Kaldırılır?

Yuvarlak dişli çark mekanizmasına sahip olan caraskal ile çekme kuvveti kullanılarak yük kaldırılmaktadır. Mekanizmanın çark sistemi sonsuz döngü imkanı sağlar.

Caraskalın taşıma kancası ve çekme zinciri bulunur. Ayrıca caraskalın bir noktaya sabitlenmesini sağlamak için bağlantı ekipmanlarına gerek duyulur. Bu ekipmanlar cıvata ve somundur. Raylı bağlantı levhası üzerinden bağlanılarak kullanılırlar.

Kurulum tamamlandıktan sonra yük kaldırma sırasında taşıma kancasına taşınacak olan yük yerleştirilir ve gerekli olan mesafe kadar çekme zinciri çekilerek yük yukarı doğru kaldırılır.


Caraskal Kullanım Alanları

Caraskal yük kaldırmayı gerektiren herhangi bir alanda kullanılabilir. Atölye, tersane, tekstil şirketleri, depolar, nakliye firmaları, ağır makinelerin kullanıldığı endüstriyel alanlarda, şantiyelerde vb. yerlerde kullanımına rastlanır.


Caraskal Özellikleri

  • Caraskal kullanılırken kullanım talimatına uygun hareket edilmeli ve amacına yönelik olarak (yük kaldırma) için kullanılmalıdır.
  • Kullanımı sırasında bu işte deneyimi olan bir usta işlem yapmalıdır. Acemi kullanıcılar için uygun bir ekipman değildir.
  • Kullanımı esnasında herhangi bir işlev problemi fark edilirse anında kullanıma son verilmelidir. Gerekli uzmanlar çağırılarak ürün kontrol edilmelidir.
  • Gerekli bakımları aksatılmadan yapılmalıdır. Bu sayede daha uzun ömürlü ve güvenilir olur. Muayenesi ı “İş ekipmanları Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği’’ gereğine göre yapılmalıdır.


Caraskal Nerede Satılır?

Caraskal fiyatları ürünün markasına ve yük taşıma kapasitesine göre değişiklik göstermektedir. Ürün seçimi yapılırken kullanılacağı yerde ihtiyaç duyulan yük kapasitesine dikkat edilmelidir.

https://vincsatinal.com/manuel-caraskallar üzerinden caraskal modellerini inceleyebilir ve işletmeniz için en uygun ürünü satın alabilirsiniz. Ürün siparişinizden sonra mümkün olan en kısa sürede anlaşmalı olunan kargo firması aracılığıyla adrese kadar iletilir.